40 företag i samverkan

SkorstensFolket är Sveriges ledande entreprenörsorganisation när det gäller skorstenar, skorstensrenovering och ventilation. Vi består av fler än 40 företag över hela Sverige.

Ny skorsten i stål

Vår storsäljare DW VISION är ett snyggt och säkert val för hemmet och fritidshuset.

I vårt sortiment finns också DW AIR som är en tilluftsskorsten och DW FU som används för industrin och stora anläggningar.

ny-skorsten_DW
start-skorstensrenovering

Skorstenstätning

FuranFlex® är en beprövad lösning för alla rökkanaler. Vi väljer rätt metod för varje projekt och erbjuder även glidgjutning samt skorstenstätning med flexibla insatsrör och stela rör.

Relining av ventilationskanaler

Relining med VentilFlex® har blivit en succé! SkorstensFolket erbjuder även glidgjutning och ventilationstätning med flexibla insatsrör och stela rör.

start-relining-av-ventilationskanaler
Skorstensfolket karta

Hitta ditt lokalkontor

Du kan få hjälp från Skåne i söder till Lappland i norr. Dessutom har SkorstensFolket återförsäljare i Danmark, Norge och Finland.

Alla medlemsföretag är certifierade enligt kvalitetsstämpeln Behörig SkorstensEntreprenör®.

Nyheter och referensprojekt

Skorstenen som väljs av flest

2 oktober, 2024 Nyheter
VillaNytt skriver i senaste numret om vår populära skorsten DW Vision och intervjuar Anders Nilsson på SkorstensFolket i Östergötland. Artikeln läser du via denna länk. Tidningen VillaNyt...

Ventilationskonsult, visste du att..?

5 september, 2024 Nyheter
Vi har tät kontakt med många ventilationskonsulter och installatörer gällande relining av ventilationskanaler. På senare tid har vi noterat flera tydliga trender: 1. Brandklassificering A2-s1,d...

SkorstensFolket i tidningen VillaNytt

2 september, 2024 Nyheter
Läs intervjun med VD Jörgen Tellestam som ger tips om skorstensrenovering. Artikeln läser du via denna länk. Tidningen VillaNytt hittar du på Pressbyrån och via Readly.  ...
Behorig_SkorstensEntreprenor

Hur blir man behörig SkorstensEntreprenör®?

Endast företag och personer som har auktoriserats av SkorstensFolket Sverige AB har rätt att använda namnet Behörig SkorstensEntreprenör®.